• spring4
 • autumn2
 • spring1
 • winter3
 • spring2
 • summer4
 • summer6
 • summer8
 • summer5
 • spring3
 • summer1
 • autumn1
 • winter1
 • autumn5
 • summer2
 • summer7
 • winter2
 • autumn4

Δήλωση Εργοδότη για Επιμόρφωση

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ειδική φόρμα κάνοντας κλικ εδώ

Επίσκεψη 15 Ευρωπαίων Πρεσβευτών

Την περίοδο 13-14 Δεκέμβρη θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα δεκαπέντε ευρωπαίοι πρεσβευτές με σκοπό να βιώσουν τη γνήσια Αγραφιώτικη φιλοξενία και να μεταλαμπαδεύσουν την βιωματική τους εμπειρία στους χώρους δράσης τους. Σκοπός των επαγγελματιών είναι η εξοικίωση των επισήμων επισκεπτών με τους ντόπιους ανθρώπους , τα ήθη και έθιμα της περιοχής, τις φυσικές ομορφιές, το ανυπέρβλητο οικοτουριστικό περιβάλλον,το δίκτυο αθλητικών δραστηριοτήτων, τα θρησκευτικά μας μνημεία καθώς και η γνωριμία με  εκπροσώπους των επιχειρηματιών, ώστε να προβληθεί κατα τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περιοχή της ΛΙΜΝΗΣ  στις άγνωστες μέχρι πρότινος αγορές της Ευρώπης. Πρόκειται για τη δεύτερη  εξωστρεφή προσπάθεια προβολής της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα, που επιχειρείται από την ΑΜΚΕ σε χρονικό διάστημα έξι μηνών με πλήρη συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος προώθησης προβολής που θεσπίστηκε από τους επαγγελματίες της Λίμνης κατά το τελευταίο έτος.

Εκ΄του Προεδρείου

ΑΜΚΕ "Λίμνη Πλαστήρα -η λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στα Καλύβια Πεζούλας στο χώρο της εκκλησίας θα αναπτυχθεί χριστουγεννιάτικο χωριό με στόχο την τόνωση του εορταστικού κλίματος και τη διασκέδαση των επισκεπτών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

www.neraidolimni.gr

Στοχευμένες δράσεις προβολής

Άρθρο3

Σκοπός της εταιρείας και μέσα επιδίωξης για την πραγματοποίηση του σκοπού

Στοχευμένες δράσεις ανάδειξης ποιοτικών χαρακτηριστικών του διατιθέμενου τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα

 Η προβολή των τουριστικών υπηρεσιών, προϊόντων και εκδηλώσεων που προωθούν συνολικά την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μέσα από μια ενιαία αντίληψη των πραγματικών αναγκών της περιοχής μας, με τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρήσεων με τον τουρισμό. Η διαφημιστική προβολή θα
επιτευχθεί κυρίως μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις και καταχωρήσεις σε έντυπα και περιοδικά του εγχὠριου και διεθνούς τύπου,συνέδρια – θεματικές ημερίδες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ñ η αναζήτηση νέων αναδυόμενων αγορών (Χώρες Βαλκανίων , Ρωσία , Κύπρο,Τουρκία,Τσεχία, Ουγγαρία, Ισραήλ κ.λπ.) για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή.

ñ Η άμβλυνση της εποχικότητας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ανάδειξη ειδικών μορφών θεματικού τουρισμού (συνεδριακός, πολιτιστικός, εκπαιδευτικός,προσκυνηματικός,γαστρονομικός, ορειβατικός κ.λπ.).

ñ Δράσειςτόνωσης του οικοτουρισμού καθώς και του φυσιολατρικού τουρισμού(Ο οικοτουρισμός στοχεύει στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της επιβολής καθεστώτος προστασίας, και στην οικονομική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, από την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων).

ñ Η διαφοροποίηση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με θεματικές και εναλλακτικές μορφές προσφοράς όπως διοργάνωση Φολκορικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (αθλητικός τουρισμός).

ñ Διοργάνωση συνεδρείων - ημερίδων για το τουριστικό προϊόν και τις εναλλακτικές μορφές του σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

ñ Ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής Αγραφιώτικης κουζίνας (στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής ανάδειξης της ελληνικής κουζίνας), με παράθεση τοπικών γεωργικών προϊόντων, όπως σιτηρά, δημητριακά, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα, τοπικούς οίνους (Αγραφιώτικη γη ως brandname) καθώς και ζωντανή παρουσίαση ετοιμασίας εδεσμάτων. (Αντιστοίχιση με παρόμοια προγράμματα Ελληνικής κουζίνας σε δυνατούς τουριστικούς προρισμούς). Η έκθεση θα γίνει με τη συμβολή του ΕΟΤ βόλου.

ñ Η συνεργασία και επικοινωνία με άλλα νομικά πρόσωπα , σωματεία και οργανώσεις γενικά που έχουν παρεμφερείς σκοπούς και ανάληψη δραστηριοτήτων για την προώθηση και επιτυχία των κοινών σκοπών

ñ Αδελφοποίηση με τους συλλόγους ξενοδόχων , πρόσκληση για φιλοξενία και ανταλλαγή ιδεών. Αναζήτηση τεχνικής βοήθειας στην προσπάθεια προβολής της Λίμνης Πλαστήρα στο εξωτερικό.

ñ Η καθιέρωση ποιοτικών δεικτών στις υπηρεσίες και τα προϊόντα σε όλο το φάσμα του τουρισμού.

ñ Οι συνέργιες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, της τουριστικής εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και η καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης των επαγγελματιών.

ñ Η αξιοποίηση και ορθολογιστική διαχείριση των χρηματοδοτήσεων για την τουριστική προβολή της περιοχής καθώς και η έγκαιρη, στοχευόμενη και αποτελεσματική διαφήμιση της

ñ Η ίδρυση και λειτουργία ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου με σκοπό την ταυτόχρονη προώθηση συνολικών πακέτων διαμονής-σίτισης-ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων

ñ Η αγορά mini-bus που θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο της περιοχής με τα κοντινά αεροδρόμια αλλά θα χρησιμοποιείται και στις τοπικές ξεναγήσεις στα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

ñ Η στοχοθέτηση της αδειοδότησης, ανάθεσης και κατασκευής τελεφερίκ που θα συνδέει τη μικρή λίμνη – (Μεσενικόλα -Κρυονέρι – Καλύβια Φυλακτής – Νεράϊδα) – Χιονοδρομικό Κέντρο στη Θέση Καραμανώλη. Την κατάλληλη διαδρομή θα υποδείξει η τεχνική μελέτη βιωσιμότητας του έργου. Η εκκίνηση της προσπάθειας θα πραγματοποιηθεί με πρόσκληση σε συνδιάσκεψη προς όλους τους αρμόδιους Κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

ñ Η στοχοθέτηση της αδειοδότησης – ανάθεσης -κατασκευής δύο κωπηλατικών κέντρων στις θέσεις Πλαζ Λαμπερού– Πλαζ πεζούλας.

ñ Η στοχοθέτηση της αδειοδότησης ίδρυσης ιστιοπλοϊκού ομίλου και κωπηλατικού ομίλου.

ñ Μεσολάβηση για την ανάθεση λειτουργίας των κατασκηνώσεων Νεράϊδας από την επινόηση στις εταιρίες αθλητικών δραστηριοτήτων

ñ Ίδρυση κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την εκπαίδευση στον τουρισμό

ñ Παραλίμνιος δρόμος με ποδηλατόδρομο, φωτισμό και διάδρομο πεζοπορίας

ñ Χάραξη ποδηλατόδρομων στο υπάρχων οδικό δίκτυο

ñ Απασχόληση προσωπικού που θα εκπονεί πρακτική εργασία

ñ Αθλητικός -πολιτιστικός χώρος

ñ Απόκτηση offroadοχήματος για περιηγήσεις επισκεπτών και minibusγια μεταφορά επισκεπτών

ñ Αδειοδότηση υδροδρομίου

ñ Αξιοποίηση ξύλινου σπιτιού (απέναντι από Ερωδιό) για τουριστικές πληροφορίες

ñ Δημιουργία βάσης δεδομένων με τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων για εργασία

ñ Ίδρυση βιοτεχνίας παρασκευής τοπικών προϊόντων

ñ Πρόγραμμα λειτουργίας των εστιατορίων αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας και σε κεντρικά σημεία.

ñ Πλοίο για ξεναγήσεις στη Λίμνη κινούμενο με εναλλακτικές μορφές ενέργειες Χριστουγεννιάτικο χωριό

ñ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ & ΛΟΥΝΑΠΑΡΚ κατά τις εορταστικές περιόδους.

ñ Επικοινωνίαμε την MLS δορυφορικά συστήματα πλοήγησης για χαρτογράφηση της περιοχής και αναγγελία στίγματος επιχείρησης μέσω κινητών τηλεφώνων

ñ Webcamera στην ιστοσελίδα για liveμετάδοση των καιρικών συνθηκών

ñ Παρασκευαστήριο τοπικών γλυκών και εδεσμάτων με τυποποίηση και brandname.

ñ Υπαίθρια λαϊκή αγορά

ñ Παραχώρηση χώρων για εκθετήρια

Διαγράμμιση ποδηλατολωρίδων

Ημερομηνία: 03/09/2013

Προς: κ. Βασίλειο Τσιάκο

Αντιπεριφερειάρχη

Καρδίτσας

Από: Αστική μη κερδοσκοπική
εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.

"Λίμνη
Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Θέμα: "Διαγράμμιση
ποδηλατολωρίδων "

Αίτηση Αναστολής πληρωμής τέλους παρεπιδημούντων

Ημερομηνία: 03/09/2013

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμου
Λίμνης Πλαστήρα

Από: Αστική μη κερδοσκοπική
εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.

"Λίμνη
Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Θέμα: "Αναστολή πληρωμής
τέλους παρεπιδημούντων για τα έτη 2012 -2013 "

Σκοπός & Δράσεις της εταιρείας

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

¨Η Λίμνη των τεσσάρων εποχών – 4seasons-lake¨

Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων

Ανάθεση
υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης

Η
αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Λίμνη Πλαστήρα –η Λίμνη των τεσσάρων εποχών
συμμετέχει στην υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης των εργαζομένων που
απασχολούνται στα ενεργά μέλη της εταιρείας, με θεματική ενότητα την προώθηση
προϊόντων και υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα

Fam Trip

Ημερομηνία: 27/03/2013

Προς: Εμπορικό Επιμελητηρίο

Καρδίτσας

Υπόψην κ. Κακαβά Θωμά

Από: Αστική μη κερδοσκοπική
εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.

"Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Θέμα: "Πρόγραμμα Fam Trip "

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
FAMTRIP

“Οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθεί η μετακίνηση και σίτιση των ξένων tour operators κατά τη διεξαγωγή του fam trip που θα πραγματοποιηθεί από 10 εώς 13 Απριλίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.”

Ημερομηνία: 22/02/2013

Προς: Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Από: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.
"Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Θέμα: "Οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθεί η μετακίνηση και σίτιση των ξένων tour operators κατά τη διεξαγωγή του fam trip που θα πραγματοποιηθεί από 10 εώς 13 Απριλίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. "

Philoxenia 2012

Κατά την πρώτη συμμετοχή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Λίμνη Πλαστήρα - η λίμνη των τεσσάρων εποχών" στην έκθεση τουρισμού Philoxenia που διεξήχθει από 22/11/12 εώς 25/11/12, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά

Ποιοί Είμαστε

Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

 • Έρχεστε για πρώτη φορά στην περιοχή μας και έχετε απορίες;
 • Θέλετε να διοργανώσετε συνέδριο ή άλλη εταιρική εκδήλωση;
 • Θα κάνετε κάποια εκδρομή και αναζητάτε πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε για ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.