• summer5
 • winter3
 • summer6
 • summer8
 • spring3
 • summer4
 • autumn5
 • autumn2
 • spring1
 • autumn1
 • winter2
 • autumn4
 • winter1
 • spring4
 • summer1
 • spring2
 • summer7
 • summer2

Υπόμνημα προς υπουρ. Τουρισμού

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Καρδίτσας κυρίου Σ. Ταλιαδούδου , θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη 16/10/2013 συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στα πλάισια της οποίας θα αναπτυχθούν από το προεδρείο της Α.Μ.Κ.Ε «Λίμνη Πλαστήρα –η Λίμνη των τεσσάρων εποχών» , τον κύριο Β. Μπέλλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ν.Κ.Α καθώς και τον Δ. Τσιαντή, Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα τα ακόλουθα θέματα :

Θεματολογία υπομνήματος

της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας των επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα «Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών»

http://www.limniplastira.gr

 

Εν΄μέσω της σφοδρότατης οικονομικής ύφεσης το επιχειρηματικό περιβάλλον περιγράφεται ως εξής:

 • Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις αξιοποίησαν για τις επενδύσεις τους τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου. Για να εξασφαλίσουν ρευστότητα εκχώρησαν την επιχορήγηση σε τράπεζα και προχώρησαν στην έναρξη του επενδυτικού σχεδίου. Η καθυστέρηση καταβολής της επιχορήγησης τις έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, διότι οι τόκοι με τους οποίους επιβαρύνονται ακυρώνουν κάθε προοπτική επιβίωσης.
 • Η πτώση τζίρου αγγίζει το 80% λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των εγχώριων τουριστών με επακόλουθο της μείωση των διανυκτερεύσεων και την κατά 50 % πτώση των τιμών ενοικίασης των δωματίων.
 • Οι αλλεπάλληλες έκτακτες οικονομικές εισφορές σε συνδιασμό με την πτώση των τιμών πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και τη μείωση του πλήθους των εγχώριων επισκεπτών ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Συνοπτικά, οι παραπάνω αιτίες έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 1. Πλήρη αδυναμία αποπληρωμής δανείων
 2. Ανεξόφλητες ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές
 3. Ανεξόφλητες οφειλές προς Δημόσιο
 4. Ανεξόφλητες οφειλές προς ΔΕΚΟ
 5. Ανυπαρξία Κεφαλαίου Κίνησης για την απρόσκοπτη      λειτουργία των επιχειρήσεων
 6. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές
 7. Αδυναμία πληρωμής απασχολούμενου προσωπικού
 8. Αδυναμία συμμετοχής σε οποιοδήποτε επιδοτούμενο      πρόγραμμα

Δεδομένου του γεγονότος ότι η οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα επηρεάζει ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα του Νομού Καρδίτσας είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία και το επίσημο κράτος να λάβουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του συνόλου των παραπάνω προβλημάτων.

Προτεινόμενα μέτρα αντιστροφής των προβλημάτων και δημιουργίας βάσης ισχυρής ανάπτυξης σε πιλοτικό επίπεδο για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

 

 1. Προσανατολισμός      των διαφημιστικών προβολών του ΕΟΤ στην ορεινή Ελλάδα και χρήζει      καθεστώτως ειδικής προστασίας
 2. Δημιουργία      θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων με      εξειδίκευση στον εναλλακτικό τουρισμό (εκπαίδευση οδηγών βουνού,      οικοξεναγούς, προσκυνηματικούς ξεναγούς, εκπαίδευση προσωπικού      επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας)
 3. Θέσπιση      δικτύου ενημέρωσης της Α.Μ.Κ.Ε από το αρμόδειο γραφείο του ΕΟΤ για το      πρόγραμμα εκθέσεων στις οποίες συμμετέχει επίσημα ο ΕΟΤ και παροχή      διευκολύνσεων για τη συμμετοχή της εταιρείας των επαγγελματιών της Λίμνης      Πλαστήρα.
 4. Επαφή      της εταιρείας των επαγγελματιών με το αρμόδιο γραφείο σχεδιασμού      τουριστικής προβολής του ΕΟΤ και η δημιουργία ομάδας προκειμένου να      κατατεθούν προτάσεις ώστε η προβολή της περιοχής μας να αναδείξει      στοχευμένα τον οικοτουρισμό, τον ποδηλατικό τουρισμό και τον οικοτουρισμό.
 5. Θέσπιση      συντονισμένων δράσεων ώστε η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα να μπει στο      δίκτυο ευρωπαϊκών ποδηλατοδρόμων. Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία επιτρέπει την      ανάπτυξη παραλίμνιου ποδηλατόδρομου 60 Km. ήπιας δυσκολίας. Θα είναι ο πρώτος Πανελλαδικά      παραλίμνιος δρόμος που θα μπορεί να φιλοξενεί παγκόσμια αθλητικά γεγονότα.      Ήδη, στην περιοχή διοργανώνεται πανελλήνιος και παγκόσμιος ποδηλατικός      αγώνας στα πλαίσια του XTERRA.

                                                                                                                

 1. Παρέμβαση      του ΕΟΤ ώστε να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του ΕΟΦ περί της διοργάνωσης      ιατρικών συνεδρείων σε 5* ξενοδοχεία αλλά και ξενοδοχεία της περιφέρειας που      θεωρούνται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.
 2. Διοργάνωση      υπό την εποπτεἰα του ΕΟΤ διημερίδας με θέμα τον στρατηγικό σχεδιασμό      ανάπτυξης και προβολής της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα και των      συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής.
 3. Αναζήτηση      θεσμικών επενδυτών μ΄ενδιαφέρον για επένδυση στο τουριστικό προϊόν της      Λίμνης Πλαστήρα (Επιχειρήσεις και δίκτυο)
 4. Παροχή      διευκολύνσεων για αδειοδότηση του χιονοδρομικού κέντρου Αγράφων του Δήμου      Λίμνης Πλαστήρα, της αδειοδότησης των υδατοδρομίων και της άδειας πλεύσης οικοτουριστικού πλοιαρίου. Επίσης,      ανάθεση σε ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας      τελεφερίκ που θα διασυνδέει τον ορεινό με τον υδάτινο όγκο των Αγράφων.
 5. Παρέμβαση      για την αδειοδότηση του αεροδρομίου στο Μυρίνη του δήμου Κάμπου Καρδίτσας      ώστε να καταστεί εφικτή η προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό σε      συνδιασμό με την επιτάχυνση ολοκλήρωσης των έργων οδοποιίας του      αυτοκινητόδρομου Ε65.
 6. Παρέμβαση      στο υπουργείο Εργασίας για αναζήτηση ευέλικτης φόρμας πρόσληψης – απόλυσης      μερικώς απασχολουμένων υπαλλήλων με      προνομιακό καθεστώς ασφαλιστικών εισφορών.

Εκ΄της εταιρείας των επαγγελματιών

Λίμνη Πλαστήρα - η Λίμνη των τεσσάρων εποχών

Πρόεδρος        Κρομμύδας Αντώνης

Αντιπρόεδρος Γαλαγάλας Δημήτρης

Γραμματέας     Πάλμος Δημήτρης

Ταμίας             Κελεπούρης Βασίλης

Υπεύθυνος

Δημοσίων

Σχέσεων          Ζέρβας Χαράλαμπος

 

Ποιοί Είμαστε

Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

 • Έρχεστε για πρώτη φορά στην περιοχή μας και έχετε απορίες;
 • Θέλετε να διοργανώσετε συνέδριο ή άλλη εταιρική εκδήλωση;
 • Θα κάνετε κάποια εκδρομή και αναζητάτε πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε για ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.