• summer8
 • autumn1
 • summer6
 • spring3
 • summer4
 • spring4
 • summer5
 • winter2
 • autumn2
 • autumn4
 • spring2
 • summer1
 • winter1
 • summer2
 • autumn5
 • winter3
 • summer7
 • spring1

Υπόμνημα προς υπουρ. Τουρισμού

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Καρδίτσας κυρίου Σ. Ταλιαδούδου , θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη 16/10/2013 συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στα πλάισια της οποίας θα αναπτυχθούν από το προεδρείο της Α.Μ.Κ.Ε «Λίμνη Πλαστήρα –η Λίμνη των τεσσάρων εποχών» , τον κύριο Β. Μπέλλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ν.Κ.Α καθώς και τον Δ. Τσιαντή, Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα τα ακόλουθα θέματα :

Συμπεράσματα Γ.Σ. 06/10/2013

Δελτίο τύπου

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Λίμνη Πλαστήρα, η Λίμνη των τεσσάρων εποχών" θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρη Τσιαντή, όσο και τον Δ.Σ. της Α.Ν.Κ.Α κ. Βασίλειο Μπέλη καθώς και τα μέλη της εταιρείας για τη μεγάλη συμμετοχή κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06/10/13 στο ξενοδοχείο KAZARMA.

Υπόμνημα προς Υφυπ. Ανάπτυξης

Με πρωτοβουλία του
βουλευτή Καρδίτσας κυρίου Σ. Ταλιαδούδου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Αθαν. Σκορδά την Πέμπτη 20/06/2013 στην Αθήνα και παρεδώθει από τα μέλη της εταιρείας το παρακάτω υπόμνημα:

Υπόμνημα

της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας των επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα "Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των
τεσσάρων εποχών"

http://www.limniplastira.gr

Η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ν. Πλαστήρα εντάχτηκε στον τουριστικό χάρτη σχετικά πρόσφατα, από τη δεκαετία του 90 και ο οικοτουρισμός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της. Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας έθεσε υψηλούς στόχους και αυστηρά
κριτήρια στην άσκηση της τουριστικής δραστηριότητας. Ο σεβασμός της παράδοσης και η χρήση τοπικών υλικών στη δόμηση (πέτρα ξύλο) από όλες τις επιχειρήσεις που άρχισαν σταδιακά να ιδρύονται προσέδοσαν στην περιοχή μια
ξεχωριστή εικόνα. Γρήγορα αναδείχτηκε σε προορισμό υψηλής προτίμησης.

Η εφαρμογή προγραμμάτων (όπως το LEADER, το LIFE, το NOW) συνέβαλαν στην παραγωγική αναδιοργάνωση της περιοχής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη χρηματοδότηση της επενδυτικής προσπάθειας. Μετά το 2000
το μέγεθος των επενδύσεων μεγάλωσε και εμφανίστηκαν στην περιοχή σύγχρονες μονάδες που κατασκευάστηκαν με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και υψηλή αισθητική.

Σ' αυτές περιλαμβάνονται και ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Το νέο επενδυτικό κύμα υποστηρίχτηκε από τα κίνητρα που προέβλεπε o Αναπτυξιακός Νόμος. Νέοι επιχειρηματίες με υψηλές δεξιότητες και τουριστική
εμπειρία άρχισαν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δίνοντας μια νέα αναπτυξιακή ώθηση. Η σκυτάλη της ανάπτυξης πέρασε από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στη νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία των επαγγελματιών της Λίμνης
Πλαστήρα με την επωνυμία "Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών"

Η νεοϊδρυθείσα εταιρία έχει θέσει υψηλούς στόχους,θεματοφύλακας των οποίων είναι το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχτηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2012. Η σύνθεση του ΔΣ
είναι:

Πρόεδρος: Αντώνιος Κρομμύδας (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πανδίων»)

Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Γαλαγάλας (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Καζάρμα»)

Γραμματέας: Δημήτριος Πάλμος (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ορειάδες»)

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Χαράλαμπος Ζέρβας (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάγιον»)

Μέλος: Σκαμπαρδώνης Θωμάς (ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου)

Μέλος: Καραντώνη Νικολέτα (ιδιοκτήτρια επιχείρησης πλεκτών)

Μέλος: Κελεπούρης Βασίλης (ιδιοκτήτης εστιατορίου)

Η περιοχή απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, η λειτουργία του αεροδρομίου της Αγχιάλου Μαγνησίας και η προοπτική κατασκευής της Ε65, δημιουργούν προσδοκίες προσέλκυσης και ξένων τουριστών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το ΔΣ της ΑΜΚ "Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών". Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι υπεράνθρωπες και αναζητείται η στήριξη της Πολιτείας στην ανάδειξη και προβολή εναλλακτικών
μορφών τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός κλπ. Πρόσφατα οργανώθηκαν αγώνες τριάθλου στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος (Xterra). Πάνω από 1000 άτομα (αθλητές και συνοδοί) κατέκλυσαν την περιοχή και έγινε κατανοητή στην πράξη η σημασία εναλλακτικών πολιτικών τουριστικής ανάπτυξης.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ακόμη και την φυσική ύπαρξη των επιχειρηματιών. Ο κλάδος έχει καταθέσει τα αιτήματά του (όπως η μείωση του ΦΠΑ), αλλά οι τουριστικές περιοχές της υπαίθρου (και ιδιαίτερα οι νεοεμφανιζόμενες στον τουριστικό χώρο) αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μερικά από αυτά είναι:

Υπάρχουν φήμες ότι τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει του «Νόμου Λέγκα», θα μετατραπούν ως οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτό, ουσιαστικά, οδηγεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και
τους επιχειρηματίες στην καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το μέρος των δανείων που αντιστοιχούσε στο κεφάλαιο κίνησης, παρότι εγκρίθηκε δεν εισπράχτηκε ποτέ.

Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις αξιοποίησαν για τις επενδύσεις τους τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου. Για να εξασφαλίσουν ρευστότητα εκχώρησαν την επιχορήγηση σε τράπεζα και προχώρησαν στην έναρξη
του επενδυτικού σχεδίου. Η καθυστέρηση καταβολής της επιχορήγησης τις έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, διότι οι τόκοι με τους οποίους επιβαρύνονται ακυρώνουν κάθε προοπτική επιβίωσης.

Επειδή το υψόμετρο της περιοχής είναι 700-900 μέτρα,οι ανάγκες θέρμανσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες και για πολλούς μήνες το χρόνο (περίπου 9). Το υψηλό κόστος του πετρελαίου σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει οδηγήσει τις περισσότερες επιχειρήσεις σε ζημιογόνα λειτουργία.

Ο αποκλεισμός της περιοχής από τον συνεδριακό τουρισμό αποτελεί πλήγμα. Η σύσταση του ΣΦΕ να μην οργανώνονται συνέδρια σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, εκτός των μεγάλων πόλεων, ακυρώνει τη βάση σχεδιασμού των επιχειρήσεων που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οι αλλεπάλληλες έκτακτες οικονομικές εισφορές σε συνδιασμό με την πτώση των τιμών πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και τη μείωση του πλήθους των εγχώριων επισκεπτών ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Συνοπτικά, οι παραπάνω αιτίες έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1.
Πλήρη αδυναμία αποπληρωμής δανείων

2.
Ανεξόφλητες ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές

3.
Ανεξόφλητες οφειλές προς Δημόσιο

4.
Ανεξόφλητες οφειλές προς ΔΕΚΟ

5.
Ανυπαρξία Κεφαλαίου Κίνησης για την απρόσκοπτη
λειτουργία των επιχειρήσεων

6.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές

7.
Αδυναμία πληρωμής απασχολούμενου προσωπικού

8.
Αδυναμία συμμετοχής σε οποιοδήποτε επιδοτούμενο
πρόγραμμα

Δεδομένου του γεγονότος ότι η οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα επηρεάζει
ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα του Νομού Καρδίτσας είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία και το επίσημο κράτος να λάβουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του συνόλου των παραπάνω προβλημάτων.

Εκ΄της εταιρείας των επαγγελματιών

Λίμνη Πλαστήρα - η Λίμνη των τεσσάρων εποχών

Πρόεδρος Κρομμύδας Αντώνης

Αντιπρόεδρος Γαλαγάλας Δημήτρης

Γραμματέας Πάλμος Δημήτρης

Ταμίας Κελεπούρης Βασίλης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ζέρβας Χαράλαμπος

Ευχαριστούμε τον κ. Β. Μπέλη Διευθύνοντα Σύμβουλα της ΑΝΚΑ για την τεχνική υποστήριξη στη  σύνταξη του υπομνήματος.

Πρακτικό Εκλογών 21/04/2013

Στις 21/04/13 συνεκλήθει η Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου φορέα των επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα με διακριτικό τίτλο "Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών" με σκοπό την εκλογή και ανάδειξη μονίμου (3 ετές) πενταμελούς Δ.Σ. για την εκπροσώπηση της αστικής Μ.Κ.Ο. Επί συνόλου 67 εγγεγραμμένων επιχειρήσεων, ψήφισαν 51 μέλη και τα ψηφοδέλτια ήταν όλα έγκυρα. Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας έχουν ως εξής:

1. Κρομμύδας Αντώνης έλαβε 45 ψήφους (Ξενοδόχος)
2. Πάλμος Δημήτρης ἐλαβε 41 ψήφους (Ιδιοκτήτης Ενοικιαζομένων Δωματίων)
3. Γαλαγάλας Δημήτριος έλαβε 38 ψήφους (Ξενοδόχος )
4. Ζέρβας Χαράλαμπος έλαβε 34 ψήφους (Εστιάτορας - Ξενοδόχος)
5. Κελεπούρης Βασίλης έλαβε 23 ψήφους (Εστιάτορας)
6. Καραντώνη Νικολέτα έλαβε 20 ψήφους (Ιδιοκτήτρια Ενοικιαζομένων Δωματίων)
7. Σκαμπαρδώνης Θωμάς έλαβε 14 ψήφους (Ξενοδόχος)

Εκ΄της εφορευτικής Επιτροπής

 • Γιαννίκη Ευαγγελία
 • Μπαλακώστα Χριστίνα
 • Κορκοτάρας Ηλίας

Δελτίο Τύπου 16/11/2012

Ημερομηνία: 16/11/2012

Προς: Έντυπα μέσα ενημέρωσης
Υπ΄όψην: Διευθυντή έκδοσης

Από: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.
Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών”

Θέμα: Παρουσίαση θεματολογίας που αναπτύχθηκε κατά το γεύμα εργασίας που παρατέθηκε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα KAZARMA, των εκπροσώπων των επαγγελματιών της εταιρείας “4seasons- PlastirasLake” με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο.

Παρουσίαση στην ΕΡΤ 3

Στις 5 Απριλίου 2013 στις 14.30 δείτε Live την παρουσίαση της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα στην ΕΡΤ 3. Μέρος της παρουσίασης θα προβληθεί στη συνέχεια στα επόμενα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 3.

Δελτίο Τύπου 10/11/2012

Ημερομηνία: 10/11/2012

Προς: Έντυπα μέσα ενημέρωσης
Υπ΄όψην: Διευθυντή έκδοσης

Από: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία των επαγγελματιών της λίμνης Πλαστήρα.
Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών”

 

Θέμα: Παρουσίαση θεματολογίας που αναπτύχθηκε κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 09/11/12.

Ποιοί Είμαστε

Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

 • Έρχεστε για πρώτη φορά στην περιοχή μας και έχετε απορίες;
 • Θέλετε να διοργανώσετε συνέδριο ή άλλη εταιρική εκδήλωση;
 • Θα κάνετε κάποια εκδρομή και αναζητάτε πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε για ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.